Met meer dan 84 jaar ervaring is Experieur geen onbekende in de interieur wereld. Ons assortiment bestaat momenteel uit meer dan 2500 artikelen welke uit voorraad worden geleverd. Je besteld op onze websites realtime, dat betekend “what you see is what you get” de kans dat je misgrijpt wordt hierdoor minimaal. Bezoek een van onze websites voor het assortiment en meer informatie. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Geschiedenis

Jozef van Praag Sigaar werd geboren in 1902, al op vroege leeftijd moest hij aan het werk, op je gat zitten was er niet bij, er moest brood op de plank komen, rond 1918 werkte hij als Klerenmaker en later klom hij op naar het diamantslijpers vak. Het textielbedrijf startte hij voor de oorlog in 1933 , het begon allemaal in de Uithoornstraat, hij reisde naar Limburg om tweede keus partijen textiel op te kopen, zo kocht hij 10 of 20 dozen textiel en verkocht deze door met een winst van 100 gulden per doos, een enorm bedrag in die tijd.

In 1940 brak de oorlog uit en in 1942 moest hij onderduiken met zijn gezin, na de oorlog zette hij zijn groothandel voort in zijn huis aan de Vrijheidslaan te Amsterdam.

5 jaar lang verkocht hij vanuit zijn huiskamer textiel partijen welke lagen opgeslagen in een houten stelling, echter zijn echtgenote pushte hem een pandje te gaan zoeken in het Amsterdamse Textiel centrum alwaar hij in 1950 een pand betrok aan de St. Anthonie Breestraat.., het begin van Textielhandel Jozef van Praag Sigaar. In 1956 ging de toen nog jonge Philip van Praag Sigaar (geboren in 1938) bij zijn vader werken en nam het bedrijf vrijwel direct van zijn vader over, zijn oude heer bleef echter tot kort voor zijn overlijden geregeld op de zaak komen.